18:30

Clemensnäs IF F04

Referat: Drängsmark/Ostvik F03-05 - Clemensnäs IF F04

Bragden på Kamvallen Arena

Vill man inte kalla tjejernas match mot Clemensnäs för en bragd så bör man i alla fall kalla det för en riktigt gedigen laginsats där alla kämpade till 100% och i alla 60 minuter som spelades.

I ett blåsigt Drängsmark inledde gästerna bäst och gjorde också 1-0 tidigt i matchen, ett otagbart och väl placerat skott. Resterande period var spelmässigt jämn och hemmalaget hade bud på mål men det ville sig inte. Klart bästa perioden denna säsong av tjejerna.

I andra perioden bytte lagen sida och hemmalaget verkade trivas bättre på denna planhalva. Efter en rusch kom Tyra sist på en boll och lade säkert in kvitteringen. Kort därefter gjorde Vilja en höglassig indivuduell prestation genom att snyggt finta bort Clemensnäs försvarare och behärskat lägga bollen i mål. Mot slutet av perioden hade bortalaget en stark period men med hjälp av en storspelande målvakt och stolparnas hjälp höll hemmalaget tätt. Klart bästa perioden denna säsong av tjejerna.

Inför tredje perioden uppmanades tjejerna att fortsätta kämpa och ha kul. Vilket de också visade. Trots flera bra chanser åt båda hållen så slutade perioden oavgjort. Klart bästa perioden denna säsong av tjejerna och därmed tre poäng säkrade av hemmalaget tillika säsongens första vinst.

- Starkt av tjejerna och så väl unt att de fick känna hur kul det är när man som lag kämpar tillsammans, säger Per Berglund, tränare i Ostvik/Drängsmark. Den här inställningen och glädjen ska vi ta med oss till säsongsavslutningen hemma på tisdag mot KAIF.

Lagets tredje tränare, Jörgen Holmqvist har inte gått att nå för en kommentar.